A është e vërtetuar se Pepsi përbëhet nga një substancë e derrit?
A është e vërtetuar se Pepsi përbëhet nga një substancë e derrit?

Pyetje:
Më është thënë mua se pija e quajtur pepsi, përbëhet nga një substancë, ose se kjo pije përbëhet nga një substancë e derrit. A është e lejuar që ta pi atë?

Përgjigje:
Përderisa ajo shitet në tregjet (dyqanet) e muslimanëve dhe pihet nga ta, përdoreni edhe atë. I gjithë falenderimi i takon Allahut.

Kjo thashetheme nuk është e konfirmuar, nuk është konfirmuar përmes kërkimeve laboratike. Kjo e thënë nuk është e vërtetuar. Kompanitë duan që të ndikojhnë tek njëra-tjetra. Kështu, i përhapin këto thashetheme në mënyrë që të ndikojnë tek njëra-tjetra dhe t`i shkatarrojnë mallrat e njëra-tjetrës. Po.

Autor:
Salih El-Feuzan
(Allahu e ruajttë!)

Burimi:
Nga mësimet në haremin e Mekkes, më datë 14,5,1424

Përshtati:
UdhezimidheDrita.net

Në video mund ta shikoni këtu